Odată cu lăsarea nopții echipa noastră a pus la încercare capabilitățile noului Mavic 3 Cine in condiții de iluminare slabă, noaptea in terminalul de containere al SOCEP Constanța.
Cu această ocazie am avut posibilitatea să testăm noua drona DJI Mavic 3 in versiunea CINE cu suport Apple ProRes HQ , senzor MFT rezolutie 5.1K si controller smart cu brightness de peste 1000 niti.
De la pornire am fost impresionati de ecranul noului controller, foarte bright, foarte sharp. Transmisia este de o super calitate la 1080p 60 fps si teoretic atinge distante de 7 Km , practic am atins 3-4 Km cu rezultate bune având in vedere multitudinea de campuri magnetice din port si interferente wi-fi / radio.
Calitatea imaginii vorbeste de la sine. Apertura f/2.8 si tehnologia de culoare Hasselblad implementată de DJI face ca Mavic 3 Cine sa fie cu mult superior vechiului Mavic 2 Pro deasemenea noul senzor Micro Four Thirds este mai mare permitand captarea mai multor detalii.
Apple ProRes – aici e aici – avem un codec preferat de catre toti editorii . ProRes HQ de la DJI pe această dronă face procesul de editare mult mai rapid, avand in vedere faptul că un codec din versiunea standard (non-Cine) al Mavic 3 precum H264 sau H265 exercita o presiune enorma asupra procesorului si in cazul anumitor soft-uri de editare mai destepte (Davinci Resolve) si pe GPU.
Din 2022 echipa noastră a revenit pe Final Cut Pro având un set-up complet bazat pe Apple Mac cu procesoare M1 Max si M1 Pro astfel incat alegerea a fost evidentă datorita compatibilității 100% intre produsele Apple dar si a performantelor testate chiar de noi in camera de editare mult imbunatatite fata de Premiere Pro.
Recomandam Mavic 3 Cine tuturor pasionatilor de fotografie aeriana si video pe timp de noapte. Avantajele sunt mult prea multe pentru a le descrie aici. Ca si dezavantaje menționăm faptul ca SSD-ul este integrat si datele pot fi descărcate doar din dronă cu aceasta din urma pornită – viteza de descarcare cu cablul furnizat de DJI este acceptabilă ( aprox 30 GB in 2 minute ) dar putea fi mai bună. Pretul de aproximativ 5.000 Euro este de asemenea foarte piperat comparativ cu versiunea standard insă pentru cei care folosesc un astfel de instrument nu doar ca hobby, ci dimpotrivă produc bani cu el atunci diferența de pret este mică in raport cu avantajele aduse ( Controller RC Smart, 1TB SSD Intern, Apple ProRes codec ).
Toate materialele publicate pe acest website sunt protejate de legea drepturilor de autor . Preluarea fotografiilor si a videoclipurilor fara acordul expres al autorului este strict interzisa si se pedepseste prin lege.