Cu o experienta de peste 17 ani in petrol si gaze in special automatizari industriale in forajul marin , a cutreierat cam toate marile si oceanele lumii in cautarea aurului negru de la Marea Nordului la Orientul Mijlociu, cu peste 200 de zboruri cu elicopterul la activ si mii de ore pe avioane.
A cochetat de mic cu fotografia, i-a placut sa isi developeze singur filmele acasa, a avut pe mana cateva aparate foto de productie URSS pe la varsta de 12-14 ani.
Ulterior ca orice roman a inceput cu Nikon de la D40 la D610 iar din 2012 a trecut complet pe Sony mirrorless intr-un trip cu munca in Norvegia. Ulterior apar si alte scule din categoria video de aceasta data : gimbal Ronin M, drona (imensa) DJI S900 cu camera Panasonic GH4 , incepe sa cocheteze cu partea video din 2013 pana in 2017.
Pagina si mentiunile despre Mihai Spanoche pe IMDB le gasiti aici
In 2018 reduce munca in offshore si deschide VisualCre8 la Constanta : o firma specializata in productia video pentru segmentul business. Apar si cheltuielile pe masura: drone DJI de ultima generatie , camere video ( tot Sony desigur ), sisteme de inregistrare sunet , stabilizatoare de imagine, lumini , lavaliere wireless, obiective Zeiss CP si Loxia, obiective Fujinin MK … Sony FS5 , FS7 , FX9 , tot tacamul.
Incepe distractia in lumea culorilor cu trecerea completa la filmare in profil S-Log (Sony ) si D-Log (drone DJI) , ulterior doar in Apple ProRes sau ProRes RAW pentru a pastra calitatea imaginii cat mai curata si a permite o editare & colorizare mai rapida in post productie.
In 2020 paralel cu VisualCre8 ramane consultant pe Oil & Gas pentru diverse firme din domeniu in special zona Marii Nordului (Total, Schlumberger, Cameron) si Orientul Mijlociu (Aramco ).
In 2021 intr-o vacanta in Kenya este abordat de National Geographic pentru a realiza filmările la episodul dedicat României al documentarului Europa Văzută de Sus – Sezonul 4.
In 2021 incep filmarile pentru Black Sea Oil and Gas – filmul documentar Primele Gaze din Marea Neagra care a surprins atat dezvoltarea celei mai mari investitii onshore si offshore din Romania in ultimii 30 de ani cat si pandemia COvid19 si schimbarea a 2 clase politice.
urmeaza apoi cateva proiecte ultra interesante realizate de DAMEN Mangalia cel mai mare santier al firmei DAMEN cu o suprafata de peste 1 milion de metri patrati. Prima nava de cautare diamante din lume Benguela Gem si primele doua transformatoare gigant HVDC pentru industria offshore-wind fiind documentate de echipa noastra.